29 Ekim’de Toplu Taşıma Ücretsiz

Cumhuriyet Bayramı’nda kutlamalara katılımı kolaylaştırmak amacıyla, 29 Ekim 2025 Çarşamba günü belirli raylı sistem hatlarında ulaşım ücretsiz olacak. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.
29 Ekim’de Toplu Taşıma Ücretsiz

ORMESHA- Güzel bir haber! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda toplu taşıma hatlarının ücretsiz olması, hem bayram coşkusunu artıracak hem de vatandaşların kutlamalara daha kolay katılımını sağlayacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda, 29 Ekim 2025 Çarşamba günü aşağıdaki hatlarda ücretsiz ulaşım hizmeti sunulacak:

  • Başkentray (Ankara)

  • Marmaray (İstanbul)

  • İZBAN (İzmir)

  • Sirkeci–Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı (İstanbul)

  • Gayrettepe–İstanbul Havalimanı–Arnavutköy Metro Hattı (İstanbul)

Bu uygulama, hem şehir içi ulaşımı kolaylaştıracak hem de Cumhuriyet Bayramı’nın ruhuna uygun bir kamu hizmeti örneği olacak. Dilersen, bu gelişmeyi Edebiyat Magazin için kısa bir haber metnine dönüştürebiliriz ya da sosyal medya duyurusu hazırlayabiliriz. Hangisiyle başlayalım?

Yorum Yazın