
Beykoz, ORMESHA – Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü vesilesiyle belediye meclisinin kadın üyelerini unutmadı. Kadınların sosyal, siyasal ve toplumsal yaşamda güçlenmesini teşvik eden bu anlamlı günde Başkan Köseler, kadın meclis üyelerine çiçek takdim ederek günlerini kutladı.

Başkan Köseler, yaptığı konuşmada, 5 Aralık 1934’te Türk kadınına tanınan seçme ve seçilme hakkının, Cumhuriyet’in en önemli kazanımlarından biri olduğunu belirtti. Türkiye’nin, kadınlara bu hakkı birçok Batı ülkesinden önce tanıdığına dikkat çeken Köseler, "Kadınlarımızın siyasal yaşamda aktif roller üstlenmesi, toplumun her alanında eşitlik ve adaletin tesisi için büyük bir adımdır. Bugün bu anlamlı günü kutlamak, onların toplumumuzdaki yerini ve önemini bir kez daha vurgulamak için güzel bir vesiledir" dedi.
Kadın haklarının korunmasının ve geliştirilmesinin sadece kadınlar için değil, tüm toplumun ilerlemesi için kritik olduğunu vurgulayan Başkan Köseler, mecliste görev alan kadın üyelerin de bu konuda önemli birer rol model olduklarını söyledi. Başkan Köseler'in bu jesti, kadın meclis üyeleri tarafından memnuniyetle karşılandı.
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü, Türk kadınlarının seçme ve seçilme hakkını elde ettiği tarih olarak önem taşıyor. Atatürk’ün liderliğinde gerçekleşen bu devrimle kadınlar, hem yerel yönetimlerde hem de milletvekilliği seçimlerinde oy kullanma ve aday olma hakkını kazandı. Bu hak, Türkiye’yi kadınlara bu hakkı tanıyan dünyanın öncü ülkeleri arasına taşıdı.
Beykoz Belediyesi’nde gerçekleştirilen bu anlamlı kutlama, kadın haklarına ve toplumsal eşitliğe verilen değerin altını bir kez daha çizdi.
Yorum Yazın