KARADENİZ MIHLAMASI TESCİLLENDİ

Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinin tamamının içinde yer aldığı Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasındaki  Mıhlama tescil edildi. Mısır unu, tereyağı ve kolot peynirinin karışımı ile yapılan, yenildiği sırada uzayan mıhlama, Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvurusu üzerine, ‘Rize Muhlaması’  adıyla, Türk Patent ve Marka Kurumu’nca coğrafi işaretle tescillendi. Bu tescille birlikte kimilerinin ‘mıhlama’ diye adlandırdığı lezzetin adı da ‘Muhlama’ olarak tescillenmiş oldu.

Mıhlama Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Artvin illerinin en fazla yapılan yemeklerinden birisi

ORMESHA: Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan mıhlama için Rize Ticaret ve Sanayi Odası, Türk Patent ve Marka Kurumu’na ‘coğrafi işaret’ tescili için başvurdu. Kurumun yaptığı değerlendirmeler sonucu eşsiz lezzet ‘Rize mıhlaması’ olarak coğrafi işaretle tescillendi. Bu tescille birlikte kimilerinin ‘mıhlama’ diye adlandırdığı lezzetin adı ile ilgili yapılan tartışmalar da son buldu.

Karadeniz Mıhlaması

MISIR UNU, TEREYAĞI, PEYNİR
Rize mıhlaması yöre sakinleri ve yerli-yabancı turistlerin de en sevdiği lezzetler arasında yer alıyor. Mısır unu, tereyağı ve yörede üretilen kolot peyniri karışımından yapılan lezzet kolayca hazırlanıyor. Bakır tavada eritilen tereyağı ile kavrulan mısır ununa su ilave ediliyor. Karışım kaynadıktan sonra peynir ilave ediliyor. Bir süre daha kısık ateşte pişirilen lezzet üzerine dökülen kızgın tereyağı ile servise hazır hale geliyor. Pratik hazırlanmasının yanında tok tutan ve enerji veren lezzet beğenilerek tüketiliyor.

Mıhlama Karadeniz2in vazgeçilmesi

 

Kaynak: Yeniçağ

Yorum Yazın